Campingkök

      1 kommentar till Campingkök

I somras tog jag och min sambo en tur till fjällen för att vi skulle vandra några olika leder och se om vi kunde få lite inspiration till en längre tur. Vi övernattade första natten i Åre just för att vi skulle vandra dagen efter, men att ta sig upp till Åreskutans topp kanske inte kallas för vandring just. Målet med hela utflykten var i alla fall att vi skulle ta oss ända upp till toppen och sedan samma väg tillbaka. Det var inte just då som jag kläckte idén att vi måste skaffa oss ett campingkök utan det kom lite senare. Vi kämpade på upp till Åreskutans topp och nästa dag drog vi vidare till ena delen av Jämtlandstriangeln, Storulvån.

Tälta med campingkök

Väl på Storulvån gick vi en vandringsled upp över bergen och tog en avstickare över kalfjället för att få känna på hur det var att vandra utan att följa en specifik led. Det var otroligt vackert, vi såg ändå över till Norge och Trysil när vi var på topparna av Storulvån. Där och då föddes idén om att vandra Jämtlandstriangeln. Det finns lokala övernattningsställen på de tre fjällstationerna Blåhammaren, Storulvån och Sylarna men det kostar också att sova där så vi funderade på att köpa ett 3-mannatält och ett campingkök som vi kan bära med oss och övernatta i naturen.

Campingkök med en brännare

Vi har kikat på ett campingkök som har en brännare eftersom det bör räcka till två personer att laga det nödvändigaste på. Det måste ju också vara lätt att ta med, inte väga för mycket och heller inte vara skrymmande. Vi tänkte satsa på lättviktstält och riktigt tunna sovsäckar och liggunderlägg för att få ner vikten på packningen så då kanske vi kan kosta på oss att släpa på ett campingkök. Ett krav är dock nödvändigt och det är skydd för väder och vind, att det går att fälla upp kanterna runt campingköket.