Att hitta hyresrätt i Stockholm är hopplöst, men inte helt hopplöst

Hörde precis på radion att väntetiden på en lägenhet i Stockholm nu ligger på runt 9 år om man står i bostads kö. Det är ju helt hopplöst att vänta så länge på ett boende. Det finns ju fastighetsägare som släpper ut lediga hyreslägenheter på marknaden enligt först till kvarn principen. Dessa lägenheter försvinner dock väldigt fort och vem har tid att sitta och skanna av hundratals websajter för att snappa upp dem precis som de annonseras. Inte jag iallafall, men det finns de som kan göra det åt dig.

Automatisk övervakning av samtliga websajter med hyreslägenheter i Stockholm

Denna tjänst kollar av alla sajter som lägger ut lediga hyresrätter i Stockholm var 30.e sekund och i samma stund de hittar en får jag ett sms och ett e-mail. Jag har hunnit svara ett par annonser medans de ännu legat ute, men än har jag inte fått napp. Men det slår att stå i kö i nio år alla dagar i veckan.

Det är ju hemskt tragiskt att bostadsklimatet ser ut som det gör i Stockholm, så att en sån här tjänst ens skall behövas, men när det nu är som det är fyller de helt klart en funktion. Och jag är glad att de finns så jag iallafall slipper orosmomentet att söka just dessa hyresrätter. Lycka till i ert sökande och sluta aldrig hoppas.